Filozofia gotowania - Pałac Prymasowski

Pałac Prymasowski to elegancki i prestiżowy hotel położony w sercu warszawskiej Starówki. W pałacu odbywają się szkolenia, konferencje, debaty, bankiety, rozmaite wystawy i wszelkie spotkania biznesowe. Jednym z największych atutów Pałacu Prymasowskiego jest restauracja Focaccia Ristorante.
Jednym z największych atutów Pałacu Prymasowskiego jest restauracja Focaccia Ristorante i jej Szef Kuchni Łukasz Toczek, który gotował m.in. dla Gości restauracji Metamorfoza w Gdańsku. Jego specjalnością są dania kuchni polskiej i włoskiej, które powstają przy użyciu najnowszych technik, zgodnie z założeniami filozofii slow food. Na szczególną uwagę zasługuje fakt, że Łukasz przyrządza swoje potrawy z produktów charakterystycznych dla danej pory roku, co wymaga użycia produktów sezonowych w ich najlepszym do spożycia okresie.
Łukasz Toczek jest znaną i szanowaną postacią w branży gastronomicznej. Często występuje w roli eksperta, a jego przepisy i pomysły były wielokrotnie publikowane w prasie i na portalach branżowych, co świadczy o pełnym profesjonalizmie restauracji i Pałacu Prymasowskiego.
Pałac Prymasowski słynie z organizacji konferencji, wystawnych bankietów oraz imprez kulturalnych i okolicznościowych. Jest do tego idealnym miejscem z uwagi na położenie w ścisłym centrum Warszawy, zabytkowe wnętrza i bogato wyposażone centrum konferencyjne składające się z sześciu eleanckich sal o łącznej powierzchni 1000 m kw.
INFORMACJA PRASOWA