Poczuj Grecję w Restauracji George Sand w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel

Po tajskich inspiracjach we wrześniu przyszedł czas na bałkańskie smaki, a dokładniej rodem prosto ze słonecznej Grecji. W Restauracji George Sand w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel goście mogą spróbować kolejnej odsłony cyklu „Kuchni Świata”.
Zdolny i doświadczony Szef Kuchni Restauracji George Sand w październiku serwuje dania inspirowane kuchnią bałkańską, a dokładniej... grecką. Mariusz Pietrzak swoje przepisy opracowuje na podstawie doświadczeń i smaków przywiezionych z podróży zarówno tych bliższych, jak i do dalekich regionów świata.
W październikowym menu znajdziemy m.in. tradycyjny talerz grillowanych mięs i filet z dorady na risotto bazyliowym. Coś dla siebie znajdą również wegetarianie, którzy mogą spróbować np. autorskiej wersji pasty z bakłażana i sera feta czy pysznych sakiewek nadziewanych szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą podawanych na grillowanym halloumi. Amatorzy słodkości ucieszą się również z autorskiego deseru Mariusza Pietrzaka - ciasta filo pieczonego w syropie z pianką z sera feta i musem figowym z sosem z cytryny. Niebo w gębie!
MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oferując co miesiąc nowe smaki w swojej restauracji ma na celu przenieść swoich gości w kulinarną podróż po rozmaitych zakamarkach naszego globu. Goście mogą poczuć się jak na wakacjach pomimo coraz chłodniejszej pogody za oknem.
Stoliki można rezerwować przez telefon: +48 22 721 47 03.
INFORMACJA PRASOWA