Radisson Blu Kraków zaprasza na walentynkową lekcję gotowania czyli nawet facet może być świetny w kuchni

Według rankingów wśród najpopularniejszych prezentów walentynkowych na najwyższych miejscach plasują się kwiaty i biżuteria. Radisson Blu Hotel Kraków w tym roku postanowił to zmienić i 14 lutego zaprasza na lekcję gotowania. Jak na ten wieczór przystało gwoździem spotkania będą afrodyzjaki.

Afrodyzjaki to cały wachlarz składników, które potrafią zmienić danie nie do poznania. Nie chodzi jedynie o doznania smakowe, ale o ich niemal „magiczną” moc, która może dodać miłosnego wigoru. W codziennej kuchni mogą być nimi awokado, pomidory, seler, szparagi, owoce morza, a także miód orzechy lub czekolada. Z przyprawami takimi jak szafran, anyż, kardamon a nawet imbir i wiele innych stworzą mieszankę, która doda pikanterii walentynkowej randce.

Jak przygotować z nich potrawy na romantyczny wieczór radzi Bobowski, Szef Kuchni w hotelu Radisson Blu Kraków: Jako kucharz i Szef Kuchni pięciogwiazdkowego hotelu, afrodyzjaki oceniam najczęściej pod względem smakowym i w połączeniach z innymi składnikami – mówi Bobowski. Na przykład – krewetki, które od pewnego czasu przestały być u nas czymś niecodziennym świetnie smakują jako danie główne z mlekiem kokosowym, bazylią i szpinakiem, ale na romantyczny wieczór proponuję lekką wersję na przykład w postaci sałatki z krewetek z dodatkiem roszponki, kolendry, pomidorów koktajlowych i ogórka. Ostrygi są bardziej wykwintne, jednak jak każde szlachetne danie nie potrzebuje dodatkowej oprawy, dlatego zakochanym – zwłaszcza w kuchni – proponuję zaserwować je w czystej postaci prosto ze skorupki, z dodatkiem kilku kropel soku z limonki. Słodkie figi, cierpkie granaty czy soczyste gruszki to idealny dodatek do deserów i składniki lekkiej sałatki. Te ostatnie najlepiej smakują zapiekane w sosie karmelkowym i cieście francuskim. – wyjaśnia Bobowski przedstawiając kilka pomysłów na walentynkowe potrawy.

Dla tych, którzy z przymrużeniem oka traktują wpływ afrodyzjaków na emocje i miłosny wigor, Radisson Blu Hotel Kraków proponuje podejść do menu na ten dzień jak do ambitnego kulinarnego wyzwania. Wielką sztuką jest przygotować idealnie chrupiące krewetki z nutką chili, dodatek do dania głównego w postaci ziemniaczanego puree o słodkim aromacie wanilii albo czekoladowe mille-feuille na deser. Jak połączyć takie smaki dowiedzą się uczestnicy lekcji gotowania, jaka odbędzie się pod okiem Szefa Kuchni Stanisława Bobowskiego w Radisson Blu Hotel Kraków. Start o godzinie 19.00 już 14 lutego. Do udziału zaproszeni są wszyscy, którzy przede wszystkim kochają... gotować! Zgłoszenia w parach lub w pojedynkę przyjmowane są codziennie na adres [email protected] lub pod numerem telefonu 012 618 88 88. Cena warsztatów 135 Pln/os. Dla gości oprócz wspólnego gotowania i degustacji dań, cena zawiera także lampkę wina i bezpłatny parking na terenie hotelu. Więcej informacji na profilu Facebook hotelu: http://www.facebook.com/RadissonBlu.Hotel.Krakow?ref=hl

Mam nadzieję, że tą oryginalną propozycją uda nam się przełamać schemat walentynkowego wieczoru, a także raz na zawsze udowodnić, że nawet facet może być świetny w kuchni – podsumowuje z uśmiechem Stanisław Bobowski.

INFORMACJA PRASOWA

Notatki prasowe

Notatki prasowe oraz informacje o wydarzeniach branżowych prosimy przesyłać na adres: [email protected]

Mogą Cię zainteresować

Międzynarodowa konferencja krytycznych badaczy dziedzictwa odbędzie się w 2028 roku w Warszawie!
Międzynarodowa konferencja krytycznych badaczy dziedzictwa odbędzie się w 2028 roku w Warszawie!

W 2028 roku Uniwersytet Warszawski będzie gospodarzem prestiżowej konferencji ACHS, skupiającej badaczy dziedzictwa z całego świata. Po raz pierwszy to wydarzenie odbędzie się w Polsce, przyciągając około 600 delegatów!

Hotel 5-gwiazdkowy w Krakowie - Radisson Blu Hotel Kraków z nowoczesnymi salami konferencyjnymi!
Hotel 5-gwiazdkowy w Krakowie - Radisson Blu Hotel Kraków z nowoczesnymi salami konferencyjnymi!

Wybierając Radisson Blu Hotel Kraków na miejsce swojego wydarzenia, zapewniasz sobie i swoim gościom najwyższy standard usług, doskonałą lokalizację oraz pełne wsparcie w realizacji nawet najbardziej wymagających przedsięwzięć. Dowiedz się więcej!

Nosalowy Dwór Resort & SPA - konferencja w górach
Nosalowy Dwór Resort & SPA - konferencja w górach

Nosalowy Dwór Resort & SPA to wyjątkowy obiekt położony pośród niesamowitych Tatr. Ponad 2000 metrów kwadratowych powierzchni konferencyjnej oraz niesamowite udogodnienia na najwyższym poziomie czekają na klientów biznesowych. Sprawdź!

Park Hotel Łysoń - 4-gwiazdkowy hotel w sercu Małopolski
Park Hotel Łysoń - 4-gwiazdkowy hotel w sercu Małopolski

Park Hotel Łysoń to luksusowy obiekt położony w malowniczym Inwałdzie, blisko Krakowa, oferujący nowoczesne centrum konferencyjne z sześcioma w pełni wyposażonymi salami. Bliskość mnóstwa atrakcji dla każdego. Odkryj, co jeszcze oferuje ten obiekt!

Nowoczesny hotel na konferencję w Wielkopolsce - Kompleks Ignasiak!
Nowoczesny hotel na konferencję w Wielkopolsce - Kompleks Ignasiak!

Kompleks Ignasiak to idealne miejsce na konferencje, szkolenia i spotkania biznesowe w cichej okolicy pełnej zieleni, z nowoczesnymi salami, rozbudowaną bazą sportowo-rekreacyjną i wyśmienitą kuchnią. Odkryj wyjątkowe możliwości organizacji wydarzeń w sercu natury!

Archiwum

Agata
Event Concierge

Szukasz obiektu na wydarzenie?

Pomożemy bezpłatnie znaleźć idealne miejsce :) Napisz na [email protected] lub skorzystaj z formularza.

Chcę wysłać formularz