Radisson Blu Kraków zaprasza na walentynkową lekcję gotowania czyli nawet facet może być świetny w kuchni

Według rankingów wśród najpopularniejszych prezentów walentynkowych na najwyższych miejscach plasują się kwiaty i biżuteria. Radisson Blu Hotel Kraków w tym roku postanowił to zmienić i 14 lutego zaprasza na lekcję gotowania. Jak na ten wieczór przystało gwoździem spotkania będą afrodyzjaki.

Afrodyzjaki to cały wachlarz składników, które potrafią zmienić danie nie do poznania. Nie chodzi jedynie o doznania smakowe, ale o ich niemal „magiczną” moc, która może dodać miłosnego wigoru. W codziennej kuchni mogą być nimi awokado, pomidory, seler, szparagi, owoce morza, a także miód orzechy lub czekolada. Z przyprawami takimi jak szafran, anyż, kardamon a nawet imbir i wiele innych stworzą mieszankę, która doda pikanterii walentynkowej randce.

Jak przygotować z nich potrawy na romantyczny wieczór radzi Bobowski, Szef Kuchni w hotelu Radisson Blu Kraków: Jako kucharz i Szef Kuchni pięciogwiazdkowego hotelu, afrodyzjaki oceniam najczęściej pod względem smakowym i w połączeniach z innymi składnikami – mówi Bobowski. Na przykład – krewetki, które od pewnego czasu przestały być u nas czymś niecodziennym świetnie smakują jako danie główne z mlekiem kokosowym, bazylią i szpinakiem, ale na romantyczny wieczór proponuję lekką wersję na przykład w postaci sałatki z krewetek z dodatkiem roszponki, kolendry, pomidorów koktajlowych i ogórka. Ostrygi są bardziej wykwintne, jednak jak każde szlachetne danie nie potrzebuje dodatkowej oprawy, dlatego zakochanym – zwłaszcza w kuchni – proponuję zaserwować je w czystej postaci prosto ze skorupki, z dodatkiem kilku kropel soku z limonki. Słodkie figi, cierpkie granaty czy soczyste gruszki to idealny dodatek do deserów i składniki lekkiej sałatki. Te ostatnie najlepiej smakują zapiekane w sosie karmelkowym i cieście francuskim. – wyjaśnia Bobowski przedstawiając kilka pomysłów na walentynkowe potrawy.

Dla tych, którzy z przymrużeniem oka traktują wpływ afrodyzjaków na emocje i miłosny wigor, Radisson Blu Hotel Kraków proponuje podejść do menu na ten dzień jak do ambitnego kulinarnego wyzwania. Wielką sztuką jest przygotować idealnie chrupiące krewetki z nutką chili, dodatek do dania głównego w postaci ziemniaczanego puree o słodkim aromacie wanilii albo czekoladowe mille-feuille na deser. Jak połączyć takie smaki dowiedzą się uczestnicy lekcji gotowania, jaka odbędzie się pod okiem Szefa Kuchni Stanisława Bobowskiego w Radisson Blu Hotel Kraków. Start o godzinie 19.00 już 14 lutego. Do udziału zaproszeni są wszyscy, którzy przede wszystkim kochają... gotować! Zgłoszenia w parach lub w pojedynkę przyjmowane są codziennie na adres [email protected] lub pod numerem telefonu 012 618 88 88. Cena warsztatów 135 Pln/os. Dla gości oprócz wspólnego gotowania i degustacji dań, cena zawiera także lampkę wina i bezpłatny parking na terenie hotelu. Więcej informacji na profilu Facebook hotelu: http://www.facebook.com/RadissonBlu.Hotel.Krakow?ref=hl

Mam nadzieję, że tą oryginalną propozycją uda nam się przełamać schemat walentynkowego wieczoru, a także raz na zawsze udowodnić, że nawet facet może być świetny w kuchni – podsumowuje z uśmiechem Stanisław Bobowski.

INFORMACJA PRASOWA

Notatki prasowe

Notatki prasowe oraz informacje o wydarzeniach branżowych prosimy przesyłać na adres: [email protected]

Mogą Cię zainteresować

Nowoczesny hotel na konferencje w Ustce - Cristal Baltic Apart Hotel!
Nowoczesny hotel na konferencje w Ustce - Cristal Baltic Apart Hotel!

Elegancki Cristal Baltic Apart Hotel w Ustce oferuje idealne warunki do organizacji konferencji, szkoleń i spotkań biznesowych. Przestronne apartamenty, restauracja My Thai, nowoczesne sale konferencyjne z widokiem na morze oraz bogata oferta atrakcji zapewniają niezapomniane wrażenia i komfort nad Bałtykiem.

Wyjątkowe miejsce na event 100 kilometrów od Warszawy - Parisel Palace
Wyjątkowe miejsce na event 100 kilometrów od Warszawy - Parisel Palace

Odkryj Parisel Palace – eleganckie centrum konferencyjno-wypoczynkowe w malowniczych Klimkach pod Łukowem. Idealne miejsce na prestiżowe wydarzenia biznesowe z nowoczesnymi salami, komfortowymi noclegami i wykwintną kuchnią.

Zapraszamy na 6. edycję Forum Horeca Idea EVOLVING 2024 w Krakowie!
Zapraszamy na 6. edycję Forum Horeca Idea EVOLVING 2024 w Krakowie!

Przed nami 6. edycja Forum Horeca Idea EVOLVING 2024 w Krakowie. Dowiedz się więcej o wydarzeniu i koniecznie weź w nim udział. Do zobaczenia!

Hotel 5-gwiazdkowy w Warszawie - Hotel Warszawa z nowoczesnymi salami konferencyjnymi!
Hotel 5-gwiazdkowy w Warszawie - Hotel Warszawa z nowoczesnymi salami konferencyjnymi!

Hotel Warszawa to miejsce, które łączy w sobie bogatą historię z nowoczesnym luksusem. Dzięki starannie przemyślanej ofercie konferencyjnej, wysokiej klasy zapleczu gastronomicznemu oraz komfortowym warunkom zakwaterowania, jest idealnym wyborem dla organizatorów wydarzeń.

Hotel 5-gwiazdkowy w Sopocie - Hotel Testa Sopot z nowoczesnymi salami konferencyjnymi
Hotel 5-gwiazdkowy w Sopocie - Hotel Testa Sopot z nowoczesnymi salami konferencyjnymi

Luksusowy Hotel Testa w Sopocie oferuje idealne warunki do organizacji konferencji i spotkań biznesowych, łącząc nowoczesne wnętrza, znakomitą kuchnię, oraz rozbudowaną strefę Wellness & SPA, zaledwie 55 kroków od pięknej plaży.

Archiwum

Agata
Event Concierge

Szukasz obiektu na wydarzenie?

Pomożemy bezpłatnie znaleźć idealne miejsce :) Napisz na [email protected] lub skorzystaj z formularza.

Chcę wysłać formularz