6.08.2013
Radisson Blu na TRANSATLANTYKU
W ramach poznańskiego festiwalu TRANSATLANTYK 2013 odbyła się projekcja filmu „Historia ruchu Slow Food”. 5 sierpnia emisję filmu uświetniła uroczysta kolacja, przygotowana przez wybitnych polskich kucharzy, w tym przez najlepszych szefów kuchni Radisson Blu.
Nowa jakość kina kulinarnego prezentowana jest podczas festiwalu TRANSATLANTYK już po raz trzeci. Główną ideą cyklu pod tym samym tytułem jest propagowanie zdrowej, tradycyjnej żywności w opozycji do GMO i masowej produkcji. Przez pięć kolejnych dni, widzowie oprócz seansów w poznańskim Multikinie 51, mogą też spróbować wyjątkowych dań zainspirowanych Kinem Kulinarnym.
5 sierpnia, w trzeci dzień pokazu, widzowie przenieśli się do włoskiej prowincji gdzie zapoczątkowano idee Slow Food. Gościem wieczoru był reżyser filmu „Historia ruchu Slow Food” Stefano Sardo a najsmaczniejszym punktem imprezy było autorskie menu wyśmienitych szefów kuchni związanych z portalem „Wszystko Dla Kucharzy”. Wśród ósemki znaleźli się Miłosz Kowalski – Executive Sous Chef Radsson Blu Hotel Kraków w parze z Grzegorzem Olejarką, a także Stanisław Bobowski – Executive Chef Kuchni Radisson Blu – w parze z Arturem Skotarczykiem.
Cała kolacja została skrupulatnie zaplanowana, tak by mogła stanowić pewnego rodzaju gastronomiczną opowieść, która łączy w całość nietypowy klimat, regionalne produkty, różnorodność dań oraz pasję wszystkich ośmiu kucharzy.– opowiada Miłosz Kowalski, Executive Sous Chef Radisson Blu Hotel w Krakowie.
Kino Kulinarne potrwa do 7 sierpnia. Projekcje filmowe będą odbywać się w Multikinie 51, codziennie o godzinie 18.30, a na doskonała ucztę wszystkich fanów sztuki kulinarnej zaprasza się do starannie przygotowanej przestrzeni restauracyjnej w namiocie na Błoniach Wildeckich.
INFORMACJA PRASOWA
POWRÓT Nowa jakość kina kulinarnego prezentowana jest podczas festiwalu TRANSATLANTYK już po raz trzeci. Główną ideą cyklu pod tym samym tytułem jest propagowanie zdrowej, tradycyjnej żywności w opozycji do GMO i masowej produkcji. Przez pięć kolejnych dni, widzowie oprócz seansów w poznańskim Multikinie 51, mogą też spróbować wyjątkowych dań zainspirowanych Kinem Kulinarnym.
5 sierpnia, w trzeci dzień pokazu, widzowie przenieśli się do włoskiej prowincji gdzie zapoczątkowano idee Slow Food. Gościem wieczoru był reżyser filmu „Historia ruchu Slow Food” Stefano Sardo a najsmaczniejszym punktem imprezy było autorskie menu wyśmienitych szefów kuchni związanych z portalem „Wszystko Dla Kucharzy”. Wśród ósemki znaleźli się Miłosz Kowalski – Executive Sous Chef Radsson Blu Hotel Kraków w parze z Grzegorzem Olejarką, a także Stanisław Bobowski – Executive Chef Kuchni Radisson Blu – w parze z Arturem Skotarczykiem.
Cała kolacja została skrupulatnie zaplanowana, tak by mogła stanowić pewnego rodzaju gastronomiczną opowieść, która łączy w całość nietypowy klimat, regionalne produkty, różnorodność dań oraz pasję wszystkich ośmiu kucharzy.– opowiada Miłosz Kowalski, Executive Sous Chef Radisson Blu Hotel w Krakowie.
Kino Kulinarne potrwa do 7 sierpnia. Projekcje filmowe będą odbywać się w Multikinie 51, codziennie o godzinie 18.30, a na doskonała ucztę wszystkich fanów sztuki kulinarnej zaprasza się do starannie przygotowanej przestrzeni restauracyjnej w namiocie na Błoniach Wildeckich.
INFORMACJA PRASOWA