pomorskie
Już 3 lutego w gdańskim Centrum Wystawienniczo-Kongresowym AmberExpo rozpocznie się 6. edycja Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. Data tegorocznej odsłony zbiega się z końcem karnawału, czyli z Tłustym Czwartkiem. Tego dnia w Gdańsku nie zabraknie przepysznych deserów i pokazów mistrzów cukiernictwa!
Targi FOOD-to-GO to najważniejsze wydarzenie branży gastronomicznej w tej części kraju. Każdego roku ponad 100 firm prezentuje odwiedzającym swoje najnowsze produkty i usługi. Dla hotelarzy, restauratorów, firm cateringowych i dla wszystkich osób działających w branży gastronomicznej, targi są idealną okazją do poznania najnowszych trendów oraz budowania niezwykle cennych relacji biznesowych.
Podczas FOOD-to-GO 2016 nie zabraknie receptur na pączki, a także faworki i wszelkie słodkie desery, które z powodzeniem można dołączyć do menu punktów gastronomicznych. Mistrz cukiernictwa Krzysztof Trzópek w ramach prezentacji i warsztatów pokaże sposoby dekorowania tortów, a Tomasz Deker oczaruje zwiedzających deserami monoporcyjnymi. Mistrzyni Karmelarstwa Artystycznego Małgorzata Weber zaprezentuje SHOT TO GO, czyli najnowszy trend mody cateringowej w serwowaniu
przekąsek i deserów, a Jola Słoma i Mirek Trymbulak z Atelier Smaku zabiorą Państwa na warsztaty wypiekania pączków bezglutenowych.
Podczas tegorocznej edycji targów odbędą się liczne prelekcje i pokazy, także na temat najnowszych rozwiązań technologicznych znajdujących zastosowanie w dzisiejszej branży gastronomicznej.
Swoją obecność na targach potwierdził m.in. charyzmatyczny finalista programu „MasterChef” Charles Daigneault, który podczas targów podpisywać będzie swoją nową książkę „Imprezownik kulinarny”.
Zachęcamy do rejestracji online, która pozwala
na bezpłatny wstęp.
INFORMACJA PRASOWA
Notatki prasowe oraz informacje o wydarzeniach branżowych prosimy przesyłać na adres: [email protected]
Odkryj wyjątkową ofertę konferencyjną Zamek Janów Podlaski! Skorzystaj z promocji LAST MINUTE dla firm, z komfortowymi salami i niezapomnianą atmosferą zamkowych wnętrz. Rezerwuj już teraz!
Otwarcie Zamku w Stobnicy już niebawem! Przygotuj się na niezapomnianą majówkę 2024, pełną emocji i przygód. Weź udział w historycznym otwarciu i dołącz do epickiej przygody już teraz!
Odkryj niepowtarzalne wspomnienia z 10 lat Hotelu Fabryka Wełny! Z historią splata się nowoczesność, tworząc magiczną przestrzeń, która przyciąga gości z całego świata!
HUDSON - elegancki obiekt w samym sercu Koszalina, oferujący kompleksowe usługi organizacyjne dla różnorodnych wydarzeń biznesowych i okolicznościowych. Sala konferencyjna, komfortowe pokoje, wyjątkowa restauracja - wszystko, czego potrzebujesz, by stworzyć niezapomniane wydarzenie!
Odkryj wyjątkowy Event Hall w sercu Fabryki Norblina – idealne miejsce na konferencje, szkolenia i spotkania biznesowe. Nowoczesność spotyka się z historią, tworząc niezapomnianą atmosferę dla Twojego wydarzenia. Otwarcie już 20 maja!