Truskawkowy czerwiec w warszawskim Sheratonie i Westinie

Czerwiec upłynie we wszystkich restauracjach i barach hotelu Sheraton Warsaw pod hasłem truskawkowych deserów, a w Westinie oprócz słodkości w stylu fusion, owoce znajdą się również w przystawkach.

Szef pracowni cukierniczej hotelu Sheraton – Dariusz Wierzbowski stworzył specjalnie na ten miesiąc kreacje, w których truskawki wychodzą na pierwszy plan.

Wśród propozycji specjalnie skomponowanego truskawkowego menu znajdą się:

• Truskawki z gorącą czekoladą Caraibe z nutką orientalnej przyprawy tonka
• Puchar truskawek z bitą śmietaną
• Torcik bezowo-kardamonowy z truskawkami i mini kostką lodową o smaku pistacjowym
• Tarta truskawkowa z likierem Cointreau podana z lodami zabajone
• Truskawki marynowane w nalewce pomarańczowej Grand Marnier i zielonym pieprzu, podane z lodami jogurtowymi w czekoladowej ażurowej kuli.

Wszystkie desery dostępne będą w cenie 26 PLN w restauracjach The Olive, The Oriental, SomePlace Else i Lobby Barze.

Szef kuchni hotelu Westin – Janusz Korzyński postanowił wykorzystać truskawki nie tylko w deserach, ale i w przystawkach.

Wśród rekomendacji szefa kuchni znajdują się m. in.:
• liście młodego szpinaku, świeże truskawki, arbuz, ser kozi, pieczone orzeszki Pini, miodowy vinagrette z octem balsamicznym w cenie 28 PLN
• Płatki gorzkiej czekolady przekładane truskawkami w 3 postaciach: mus, carpaccio, lody, podawne z sosem czekoladowym
• Lekki mus waniliowo- jogurtowy na salsie z truskawek z nutą Cointreau

INFORMACJA PRASOWA

Notatki prasowe

Notatki prasowe oraz informacje o wydarzeniach branżowych prosimy przesyłać na adres: [email protected]

Mogą Cię zainteresować

Archiwum

Klaudia
Doradca ds. obiektów

Chcesz szybciej znaleźć obiekt
który spełnia Twoje kryteria ?

Nie musisz przeglądać dziesiątek obiektów. Napisz do nas na [email protected], a otrzymasz listę obiektów dopasowanych do Twoich preferencji i potrzeb.

Możesz również skorzystać z formularza na dedykowanej stronie Zapytaj doradcę.

Chcę wysłać formularz