W Gdyni otwarto nowy oddział Deli Catering
Deli Catering zrobiła kolejny krok w celu umacniania pozycji lidera na krajowym rynku usług cateringowych. Marka otworzyła swój nowy oddział w Gdyni. Towarzyszyła temu impreza, która odbyła się 16 lutego.
Założyciele marki, czyli Bartłomiej Czerwiński i Damian Wiatrak, powitali zgromadzonych gości i podziękowali za dotychczasowy wkład i zaangażowanie w rozwój firmy. Specjalnie na tę okoliczność menu zostało przygotowane w oparciu o dania regionalne obszaru północnego, opierające się głównie na rybach i owocach morza. Nie zabrakło tu także popisowych propozycji Deli Catering, takich jak FingerCoctail™ (mini dań w formie finger food) oraz stacji live cooking serwujących rozmaite burgery przygotowywane na żywo przez kucharzy. Niespodzianką był koktajl bar, w którym Goście mogli skosztować - specjalnie na tę okazję przygotowanych przez barmanów - koktajli, których nazwy nawiązywały do lokalnych atrakcji turystycznych.
Nowy oddział w Gdyni to kolejny etap szerszej strategii firmy Deli Catering. Strategia ta ma na celu objęcie zasięgiem najbardziej aktywne, z punktu widzenia rynku usług cateringowych, rejony kraju. Firmy uważają, że rynek na Pomorzu to drugi po Warszawie największy rynek usług cateringowych w całym kraju.
W planach marki jest dalsza ekspansja rynku usług cateringowych. Nie wiadomo jeszcze gdzie zostanie otwarty kolejny oddział. Deli Catering rozważa również zbudowanie baz produkcyjno-magazynowych na południu Polski i strategiczne alianse z miejscami eventowymi oraz halami targowymi.
INFORMACJA PRASOWA