28.06.2011
Wieczór z kuchnią rosyjską w Hotelu Srebrny Dzwon
Miłośnicy kuchni i kultury rosyjskiej będą mieli okazję spędzić wieczór w klimacie kraju, gdzie specjalnością są takie przysmaki jak pascha, czy pielmieni. Niepowtarzalne kulinarne wydarzenie odbędzie się 1 lipca w Hotelu Srebrny Dzwon w Kadynach k. Elbląga.
Hotel Srebrny Dzwon i Marcin Budynek zapraszają na wieczór z kuchnią rosyjską. Wstęp, oraz bogaty wybór dań ze specjalnie na tę okazję przygotowanego menu wynosi 150 zł. Rezerwacja stolików odbywa się pod numerem 55 231 34 34.
Tak będzie wyglądało tego dnia specjalne rosyjskie menu:
Aperitif
Sbiten
Starters
Śledź po rosyjsku z burakami
Marynowane krewetki
Suszone ryby i kalmary
Kiszone pomidory
Kulebiak z łososiem
Tatar ze śledzia na chlebie razowym
Sało z musztardą rosyjską
Zakąska zimna
Bliny gryczane z kawiorem i kwaśną śmietaną
Russkij Standart to wódka wytwarzana według receptury opracowanej jeszcze przez Carską Akademię Nauk w 1894 roku, gdy radą tejże zarządzał D.I.Mendelejew
Zakąska gorąca
Pieczone piel mieni ze złocistą zasmażką i maślanym sosem
Wino czerwone półwytrawne Amulet szczep saperavi wino pełne z głebokim aromatem dojrzałych owoców.
Zupa
Krem z raków z czarnym kawiorem
Danie główne rybne
Sandacz pieczony z sosem ogórkowym i krewetkami
Wino białe wytrawne Telavuri o zapachu melonów i bananów z regionu Telavi w Kakheti
Danie główne mięsne
Kotlet Pożarski z purre z zielonego groszku i młodą marchewką karmelizowaną w miodzie.
Wino białe wytrawne Telavuri - przejrzyste i lekkie w zapachu wyczuwa się gruszkę, jabłko, odrobinę świeżej pigwy
Deser
Pascha
Deser Pavlowa
Soietskoje Igristoje Klasyczne rosyjskie wino musujące. Białe, półsłodkie
POWRÓT Hotel Srebrny Dzwon i Marcin Budynek zapraszają na wieczór z kuchnią rosyjską. Wstęp, oraz bogaty wybór dań ze specjalnie na tę okazję przygotowanego menu wynosi 150 zł. Rezerwacja stolików odbywa się pod numerem 55 231 34 34.
Tak będzie wyglądało tego dnia specjalne rosyjskie menu:
Aperitif
Sbiten
Starters
Śledź po rosyjsku z burakami
Marynowane krewetki
Suszone ryby i kalmary
Kiszone pomidory
Kulebiak z łososiem
Tatar ze śledzia na chlebie razowym
Sało z musztardą rosyjską
Zakąska zimna
Bliny gryczane z kawiorem i kwaśną śmietaną
Russkij Standart to wódka wytwarzana według receptury opracowanej jeszcze przez Carską Akademię Nauk w 1894 roku, gdy radą tejże zarządzał D.I.Mendelejew
Zakąska gorąca
Pieczone piel mieni ze złocistą zasmażką i maślanym sosem
Wino czerwone półwytrawne Amulet szczep saperavi wino pełne z głebokim aromatem dojrzałych owoców.
Zupa
Krem z raków z czarnym kawiorem
Danie główne rybne
Sandacz pieczony z sosem ogórkowym i krewetkami
Wino białe wytrawne Telavuri o zapachu melonów i bananów z regionu Telavi w Kakheti
Danie główne mięsne
Kotlet Pożarski z purre z zielonego groszku i młodą marchewką karmelizowaną w miodzie.
Wino białe wytrawne Telavuri - przejrzyste i lekkie w zapachu wyczuwa się gruszkę, jabłko, odrobinę świeżej pigwy
Deser
Pascha
Deser Pavlowa
Soietskoje Igristoje Klasyczne rosyjskie wino musujące. Białe, półsłodkie