Mazurkas Catering 360° zajął się obsługą cateringową kilku uroczystości podczas 41. sesji Komitetu Światowego Dziedzictwa UNESCO, które miało miejsce w dniach 2-12 lipca w Krakowie. Gościem honorowym był m.in. Prezydent RP Andrzej Duda.
Do zadań lidera w tej branży Mazurkas Catering 360° należało przygotowanie kolacji koktajlowej podczas gali na Wawelu, która rozpoczynała 41. sesję Komitetu Światowego Dziedzictwa UNESCO. Nie zabrakło tam wielu ważnych gości, takich jak Prezydent Andrzej Duda, Wicepremier i Minister Kultury i Dziedzictwa Narodowego Piotr Gliński czy Dyrektor Generalna UNESCO Irina Bokova. Na gali pojawili się również sygnatariusze konwencji w sprawie ochrony światowego dziedzictwa kulturalnego z ponad 100 krajów.
Tak ważne wydarzenie nie mogło obyć się bez starannie dopracowanego menu, które opracował Szef Kuchni Mariusz Pietrzak oraz Szef Kreatywny Jakub Budnik. Postawiono na tradycyjne dania kuchni polskiej, do której przemycono kilka akcentów kuchni fusion. Kolacja została przygotowana oraz wyserwowana z zachowaniem wszystkich zasad protokołu dyplomatycznego.
Goście rozkoszowali się smakiem m.in. polędwicy cielęcej z trawą żubrową na sosie z czerwonego wina i czarnej porzeczki, gęsi z orzechami laskowymi aromatyzowanej jarzębiakiem i serwowanej z galaretką z czerwonego wina oraz złotopstrąga rolowanego z liśćmi botwinki na szpadkach w cytrynowo-winnym sosie.
Notatki prasowe oraz informacje o wydarzeniach branżowych prosimy przesyłać na adres: [email protected]
Agata
Event Concierge
Szukasz obiektu na wydarzenie?
Pomożemy bezpłatnie znaleźć idealne miejsce :) Napisz na [email protected] lub skorzystaj z formularza.
Chcę wysłać formularz