Hotel Kolegiacki to czterogwiazdkowy hotel butikowy położony w samym sercu Poznania. Zabytkowy budynek kryje w sobie przepiękne wnętrza, które doskonale współgrają z historycznym charakterem budynku. Zabytkowe meble, draperie, szlachetne tkaniny i antyki nadają wnętrzom elegancji i wytworności. Hotel Kolegiacki oddaje do dyspozycji Gości zabytkową piwnicę odkrytą podczas prac konserwatorskich, w której można wypić znakomitego drinka po długim i ciężkim dniu.
Największą atrakcją Hotelu Kolegiackiego jest restauracja zlokalizowana na dachu budynku, z której można podziwiać panoramę Poznania, delektując się regionalnymi przysmakami.
Restauracja Patio Prowansja to absolutnie wyjątkowe miejsce składające się z dwóch zróżnicowanych architektonicznie i aranżacyjnie części. Pierwsza z nich jest niezwykle wytworna i kunsztowna, zaaranżowana w stylu Biedermeier, druga to wyjątkowo urokliwe miejsce przypominające włoską kamieniczkę z jej śródziemnomorskim klimatem. Specjalnością lokalu są dania kuchni wielkopolskiej i śródziemnomorskiej w nowoczesnym wydaniu.
![](https://www.mojekonferencje.pl/media/summernote/5ae31b8c5ed59_attachment.jpg)
Popisowym daniem Szefa Kuchni jest zupa rybna z kawałkami gotowanej ryby i owocami morza, podana z grzanką. Z kuchni wielkopolskiej na uwagę policzki wołowe duszone w czerwonym winie, podane z glazurowaną marchewką, purée ziemniaczanym i owocem kapara. W menu znajduje się także tradycyjny zraz wołowy z kaszą i kapustą modrą oraz krewetki smażone na maśle z czosnkiem, podane z bagietką pesto.
Świeże, regionalne składniki, oryginalne receptury i nietypowe połączenia smaków sprawiają, że serwowane w Restauracji dania oczarują podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy!
Notatki prasowe
Notatki prasowe oraz informacje o wydarzeniach branżowych prosimy przesyłać na adres:
[email protected]