Weekend otwarcia w Nobu Warsaw - światowej sławy artyści potwierdzili swój udział

Chyba już wszyscy nie możemy się doczekać, aż zjemy ulubione danie z ulubionej knajpki na... nie swoim talerzu i nie w plastikowym opakowaniu. Od jutra (15 maja) restauracje i kawiarnie będą mogły przyjmować swoich gości w ogródkach.
Tak też będzie w przypadku Restauracji Nobu Warsaw, która jest częścią warszawskiego hotelu. Lokal na rynku polskim jest dopiero rok, ale już zdążył wyrobić sobie dobrą renomę i zgromadzić całkiem pokaźne grono miłośników kuchni japońskiej. O pyszne dania dba tu szef kuchni Yannick Lohou, który odtwarza nowatorskie dania Nobu Matsuhisy, jednego z założycieli sieci Nobu.
W ogródku restauracyjnym będzie można zjeść pyszne lunche i kolacje. Menu lunchowe będzie obowiązywać od godziny 11 do 16, a menu kolacyjne od godziny 17 do 22. Ostatnie rezerwacje będą przyjmowane do godziny 20. W ostatni i w pierwszy dzień tygodnia, czyli w niedzielę i poniedziałek w porze kolacyjnej, a także w porze luchowej w pozostałe dni tygodnia, goście będą mogli spróbować największych klasyków sieci Nobu, takich jak m.in. Black Cod Miso czy sałatki z homarem z sosem Spicy Lemon.
Z kolei wyśmienite sushi będzie można zjeść podczas kolacji od wtorku do soboty.
Ogródek będzie zadaszony parasolami, dlatego gościom w degustowaniu pysznych potraw nie straszny jest nawet deszcz. Ogródek podzielony zostanie na dwie części. Jedna będzie zlokalizowana od strony ulicy Koszykowej.
A od kiedy będzie można zjeść wewnątrz restauracji? Od 29 maja!
Z tej okazji otwarcia Restauracja Nobu przygotowała dla swoich gości wyjątkową niespodziankę w postaci występu artystów grających na największych festiwalach na świecie. Restauracyjne wnętrza będą gościć DJ'ów, którzy występowali m.in. na prestiżowym festiwalu Burning Man, który odbywa się na pustyni Newada w USA.
Brzmi kusząco i bardzoo smacznie, prawda? Nie możemy się doczekać!
INFORMACJA PRASOWA