mazowieckie
Szef Kuchni Restauracji George Sand, Mariusz Pietrzak, serdecznie zaprasza na degustację nowego autorskiego menu. Restauracja znajduje się na terenie MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel i pod koniec kwietnia została nagrodzona statuetką Złotego Widelca, którą to co roku przyznaje się najlepszym restauracjom w ramach ogólnopolskiej akcji "Polska od Kuchni", która ma na celu promocję polskiej gastronomii w naszym kraju.
W konkursie brano pod uwagę kilka aspektów, wybierając zwycięzcę. Przede wszystkim menu, formę prezentacji menu, serwowane dania wraz z formą podania i wyglądem posiłku oraz smak.
Co przygotował dla swoich gości Szef Kuchni Mariusz Pietrzak w swoim nowym menu?
Jest dużo oryginalnych połączeń smakowych i wiele inspiracji kuchnią śródziemnomorską i francuską. Jak zawsze nie zabrakło również propozycji z naszej rodzimej, polskiej kuchni. Do tradycyjnych z pozoru dań Mariusz Pietrzak przemyca akcenty z kuchni Fusion. Potrawy z nowego menu wyróżnia lekkość i niezwykłe aromaty. W końcu mamy wiosnę, a lato zbliża się wielkimi krokami! Gości z pewnością zaskoczy sposób podania.
Zjedzą oni pysznego łososia, sandacza, okonia morskiego i rozmaite owoce morza, w tym małże nowozelandzkie, kalmary czy ośmiornice. Nie zabraknie też mazurskich raków i śledzia w całkiem nowej odsłonie z dodatkiem... czerwonego kawioru!
W menu znajdą dla siebie również miłośnicy mięsa. Z pewnością nie będą mogli przejść obojętnie obok siekanego ręcznie tatara z polędwicy wołowej podawanej z przepiórczym jajkiem, anchois, czerwonym kawiorem i marynatami. Warto spróbować także policzków wołowych duszonych w czerwonym winie z dodatkiem blanszowanego szpinaku, kolorowych warzyw, chutney z dyni i puree ziemniaczanego smażonego w kataifi.
Amatorzy polskiej kuchni powinni spróbować schabowego z zasmażaną młodą kapustą lub pieczoną kaczkę w pomarańczach, żeby sprawdzić, jak tradycyjne smaki mogą zaskoczyć i rozpieścić kubki smakowe.W menu znajdą dla siebie coś również wegetarianie.
Nam cieknie ślinka na samą myśl. Musimy się koniecznie wybrać do Warszawy, żeby spróbować tych pyszności!
INFORMACJA PRASOWA
Notatki prasowe oraz informacje o wydarzeniach branżowych prosimy przesyłać na adres: [email protected]
Elegancki Cristal Baltic Apart Hotel w Ustce oferuje idealne warunki do organizacji konferencji, szkoleń i spotkań biznesowych. Przestronne apartamenty, restauracja My Thai, nowoczesne sale konferencyjne z widokiem na morze oraz bogata oferta atrakcji zapewniają niezapomniane wrażenia i komfort nad Bałtykiem.
Odkryj Parisel Palace – eleganckie centrum konferencyjno-wypoczynkowe w malowniczych Klimkach pod Łukowem. Idealne miejsce na prestiżowe wydarzenia biznesowe z nowoczesnymi salami, komfortowymi noclegami i wykwintną kuchnią.
Przed nami 6. edycja Forum Horeca Idea EVOLVING 2024 w Krakowie. Dowiedz się więcej o wydarzeniu i koniecznie weź w nim udział. Do zobaczenia!
Hotel Warszawa to miejsce, które łączy w sobie bogatą historię z nowoczesnym luksusem. Dzięki starannie przemyślanej ofercie konferencyjnej, wysokiej klasy zapleczu gastronomicznemu oraz komfortowym warunkom zakwaterowania, jest idealnym wyborem dla organizatorów wydarzeń.
Luksusowy Hotel Testa w Sopocie oferuje idealne warunki do organizacji konferencji i spotkań biznesowych, łącząc nowoczesne wnętrza, znakomitą kuchnię, oraz rozbudowaną strefę Wellness & SPA, zaledwie 55 kroków od pięknej plaży.
Agata
Event Concierge
Szukasz obiektu na wydarzenie?
Pomożemy bezpłatnie znaleźć idealne miejsce :) Napisz na [email protected] lub skorzystaj z formularza.
Chcę wysłać formularz